Szolgáltatásaink

Professzionális Kinezológia Praxis, PKP:

 

A PKP főleg fizikai, érzelmi , mentális és részben lelki síkon dolgozik. Miben segíthet? - méregtelenítés, allergiák, fémterhelés megszüntetése, táplálkozási problémák megoldása, személyiség fejlesztés, fiziológiai- és tanulási problémák felszámolása, idegi- és muszkuláris zavarok, fájdalom enyhítése, stressz oldása stb... Ezen problémáknál segíteni  tud az energiák ösztönzésében és a kihasználatlan potenciál felkeltésében. Lényege mindenkor, hogy a testet egy kedvezőbb állapotba segítse, hogy az az energiák balanszírozásával saját magát jobban tudja gyógyítani vagy speciális céljait el tudja érni.

 

1973-ban jelent meg a Touch for Health könyv, melyet Dr. John F. Thie állított össze laikusoknak. Ez a módszer a szervezet gyógyító erejét ébreszti fel az izom mozgásteszt segítségével. Dr. Bruce Dewe és felesége Joan Dewe akik ezt megtanulták, és felismerték ennek a tudásnak a fontosságát. Létrehozták a PKP rendszert. Kezdetben a Touch for Health 5. és6 tanfolyamként oktatták. 1986-ban adták neki a Professzionális Kineziológia Praxis nevet. A PKP-ban használt technikák többéves kutatómunka eredményei. A kutatás és fejlesztés mind a mai napig folyik.

Ebben a kineziológiában sem diagnosztizálunk és nem kezelünk  diagnosztizált betegségeket. Nem mondjuk, hogy ˝Ne menj orvoshoz!˝ vagy ˝Ne szedd a gyógyszereket!˝ vagy˝Ne járj másféle kezelésekre!˝, mindenki önmaga dönti el mit tesz az egészsége érdekében. Mi nem kezelünk vagy gyógyítunk a szó orvosi értelmében. Más dimenziókban dolgozunk. Finom testenergiákkal foglalkozunk és a szervezet öngyógyító képességét aktiváljuk.. A mi érdeklődésünk középpontjában nem a betegség, hanem az egészség áll. Azt elérni és megtartani, úgy, hogy egyre jobban megismerjük önmagunkat és az igényeinket. Az izomteszt egy beszéd, egy ˝nyelv, melyet arra használunk, hogy a ˝biocomputerünk˝ teljesítményét mérjük és információhoz jussunk. Már gyermekkorunkban megkezdődik a programozás, ˝mi épül be és mi nem”. Ez a kineziológia lehetőséget ad arra, hogy a saját ˝biocomputerünkkel˝ kommunikálni   tudjunk és változtatni ott, ahol kell. Az, hogy hogyan érezzük magunkat, bizonyítja, hogyan működik a ˝biocomputerünk˝

 

Az izomteszt és ez a módszer lehetőséget ad arra, hogy megváltoztassuk az életünket. Minden,ami ehhez a módszerhez kell, az ˝két szerető kéz˝. Egyik fő pozitívuma ennek a módszernek, az érzelmek bevonása minden teszt- és kezelésnél.  Az izom olyan hely, ahol interakció lép fel a test és a szellem között. Ezt bizonyítja minden PKP balansz. Az emóció megkeresése és a kérdés:˝mit jelent ez az Ön   életében?˝, nemcsak a fizikai, hanem a mentális, érzelmi testünket  (test-lélek-szellem) is befolyásolja. Ezzel egy gondoskodóbb, hatásosabb és hosszabb ideig tartó hatást érünk el. A PKP és a TfH a test energia-egyensúlyának tudománya. A PKP balanszok alapját az ujj-móduszok jelentik, melyek segítségével tesztelhetjük ki, mely kezeléseket kell elvégeznünk. A kineziológia alapvető elve az, hogy a test veleszületett gyógyító energiával rendelkezik és mindenkor a lehető legjobbat teszi annak érdekében, hogy magán segítsen, de amit alkalmanként salakanyagok kiválasztását, a szervezetből való eltávolítását, szabályozza hormontermelő mirigyek működését és oldja az idegfeszültséget egy jobb helyzetbe kell segíteni ahhoz, hogy sikeresen tudjon magán segíteni.


Transzformációs Kineziológia, TK:

 

A TK azon eszközök, közé tartozik, melyek az új korszakban segítenek a tudat izgalmas felébredésének megértésénél - attól függően, hogy mennyi tudatossággal és szándékossággal éljük életünket.

 

A TK és a tanfolyamok azon végtelen bölcsességen alapulnak, amelyet Alice A. Bailey , Helena Blavatsky, Torkom Saraydarian, Grace Cooke, David Transley, Sri Aurobindo, Paramahansa Yogananda, Elisabeth Haich és sokan mások írtak le. Ezek a briliáns és jövőorientált emberek abban látták életcéljukat, hogy a "Végtelen Bölcsességet" saját felfogásuknak megfelelően kínálják fel. Könyveik, tanítványaik és szervezeteik útmutatókként szolgálnak mindazoknak, akik követik őket a fejlődési folyamatban. A kezeléseknél és a tanfolyamok anyagában hivatkozunk ezekre, az írókra, néha szó szerint idézzük őket. Ez nem jelenti azt, hogy ez a teljes igazság - mivel senki nem ismeri a teljes igazságot. Köszönettel és tisztelettel viseltetünk munkájuk iránt és felhasználjuk anyagukat praktikus és néha humoros módon.

 

Mi  még mindig keressük utunkat, mindaddig, amíg egy napon magasabb lelki tudatosságra teszünk szert és remélhetőleg többet megértünk a Tervből.  A transzformációs munka kineziológiai része a végtelen bölcsességet praktikus módon használjafel. Ezt a technikát a kineziológia más területei jelentősen inspirálták. A TK a kineziológiát használja, hogy felismerje azon rejtett blokádokat létünk érzelmi és szellemi részeiben, amelyek megakadályoznak minket céljaink elérésében. Olyan teszt- és balansztechnikát használunk, melyek a test finomanyagú szerkezetére ( éterikus, emócionális, mentális transzperszonális/ személyiség feletti ) és annak a hét sugár-minőséghez való kapcsolatára alapulnak. Minden balanszban fontos szerepet játszik a kreatív vizualizáció. Fontos, hogy megértsük: a kreatív vizualizáció nélkül nem tudnánk elérni a lélek síkjait.

 

A transzformációs kineziológiát, energetikai anatómiát, transzperszonális asztrológiát transzperszonális pszihológiát a fizikai, érzelmi és mentális ( személyiségi ) problémák megoldása mellett, a lelki és szellemi síkon is dolgozunk vagyis főleg onnan segítünk. Miben segíthet? - a tudatalattinkban lévő negatív minták pozitívvá alakításában. A félelmek, negatív életszemlélet és gondolkozás megváltoztatásában. A személyiség pozitív változásainak elérésében. A mélyebb lelki háttér feltárásában, az igazi, legjobb megoldás megtalálásában. Annak felismerésében, hogy van lelkünk és a léleknek kell irányítani a fizikai-, érzelmi- és mentális testünk, vagyis hogyan válhatunk integrált személyiséggé.  Hogyan találjuk meg  önmagunk, igazi Önvalónk. Hogyan tudjuk életünket irányítani, a kezünkbe venni és a legjobb jó érdekében cselekedni és asszerint élni. Magasabb síkokon a problémák hátterét felderíti és segít a legjobb megoldás megtalálásában, a lélek feladat felderítésében. Az élet minden területén használható a pozitív  változások eléréséhez.

Hogyan dolgozunk, miben segíthetünk?

A PKP és Kapros Judith által kifejlesztett kezelések ( fémkivezetés, allergiák megszüntetése különböző síkokon...)  főleg fizikai, érzelmi, mentális és részben lelki síkon dolgoznak.

Miben segíthet?

 • méregtelenítés
 • allergiák
 • fémterhelés megszüntetése
 • táplálkozási problémák megoldása
 • személyiség fejlesztés
 • fiziológiai- és tanulási problémák felszámolása
 • idegi- és muszkuláris zavarok
 • fájdalom enyhítése
 • stressz oldása
 • stb...

Ezen problémáknál segíteni  tud az energiák ösztönzésében és a kihasználatlan potenciál felkeltésében. Lényege mindenkor, hogy a testet egy kedvezőbb állapotba segítse, hogy az az energiák balanszírozásával saját magát jobban tudja gyógyítani vagy speciális céljait el tudja érni. Több mint 1000 kezelés van ebben a rendszerben. Objektívitását a kezelések kitesztelésénél a ujjmóduszok használata biztosítja. Minden kezelésében dolgozunk a fizikai-, érzelmi-, és mentális- síkon.

A transzformációs kineziológiát, energetikai anatómiát, transzpersonális asztrológiát transzpersonális pszihológiát a fizikai, érzelmi és mentális (személyiségi) problémák megoldásán kívül a lelki és szellemi síkon is dolgozunk, vagyis főleg onnan segítünk. Miben segíthet? - a tudatalattinkban lévő negatív minták pozitívvá alakításában. A félelmek, negatív életszemlélet és gondolkozás megváltoztatásában. A személyiség pozitív változásainak elérésében. A mélyebb lelki háttér feltárásában, az igazi, legjobb megoldás megtalálásában. Annak felismerésében, hogy van lelkünk, és a léleknek kell irányítani a fizikai-, érzelmi- és mentális testünk, vagyis hogyan válhatunk integrált személyiséggé. Hogyan találjuk meg  önmagunk, igazi Önvalónk. Hogyan tudjuk életünket irányítani, a kezünkbe venni és a legjobb jó érdekében cselekedni és a szerint élni. Az élet minden területén érhetünk el változást ennek segítségével.  Magasabb síkokon a problémák hátterét felderíti és segít a legjobb megoldás megtalálásában, a lélek feladat felderítésében. Nagy segítség olyan esetekben is ahol a MEDDŐSÉGNEK nincs fizikai oka. Segít a félelmek és lelki okok feltárásában és ez által nagyon sikeres az áldott állapotba való jutás megsegítésében. Nagyon fontos, hogy a kezelt személy készen álljon az együttműködésre, és kész legyen tenni a saját gyógyulásáért és a pozitív változásokért.

 

Hippokrates is azt mondja: " Ha nem vagy kész változtatni, nem lehet rajtad segíteni”

A Transzformációs Kineziológián belül az alaptanfolyamokon kívül még a következőkkel dolgozunk:

 

Energetikai anatómia:Az energiatest struktúrájával, nadikkal, csakrákkal foglalkozik és ezek együttműködésével a fizikai-, az étertest, a csakrák, az érzékek és a pszihológia területén, amelyekre hatást gyakorolnak a különböző síkok, sugarak, planéták, szinek, hangok és a légzés.Energetikai anatómia olyan embereknek jó akik az életüket optimalizálni akarják és egyre inkább a lélek az energiatest és az éterikus-testtudatosság felé irányulnak.Energetikai anatómia informál a Nadikról, a csakrákról, az energiaáramlásról a szervezetben és a légzésről. Egy mélyebb megértése a saját gondolatainknak, szavainknak és cselekedeteinknek, ezekhez kapcsoljuk a vizualizációt, az affirmációkat és egyszerű speciális testmozgásokat. Ez segít a napi problémák, szokások elengedésében és abban, hogy az egész rendszerünk életerővel és megértéssel regenerálódjon.Lélek és energiatest gyógyítás és testtudatosság.

 

TK Asztro / transzperszonálisasztrológia- lélekasztrológia / : Grethe Fremming, Yvonne -Helen Koch dolgozta ki.

 

Az asztrológia egy nagyon érdekes tudomány, amely az energiaáramlásokkal és ezek életünkre való hatásával foglalkozik. Az asztrológia egy ajándék azoknak az embereknek, akik meg mernek nyílni és az életükben hasznossá tenni magukat.

Ez az asztrológia nem a tradicionális asztrológia, hanem  abban segít, hogy  tudatunkat kitágítsuk, és befogadóvá tegyük arra, hogy hogyan vegyük rá fizikai testünket. Érzéseinket és gondolatainkat, hogy céljainkkal és az energiáinkkal harmóniában dolgozzanak. Segít felismerni a lélek feladatát és abban is segít -a kineziológiát bevonva- hogyan dolgozhatunk ezen. Egyre inkább lélekátjárt személyiséggé válva.

 

Továbbá segít abban is hogy a környezetből érkező befolyásoló tényezőkkel jól együtt dolgozzunk és azt hozzuk létre ami a szívünk vágya itt a földön. Segít a lélekfeladat felismerésében, miért vagyunk itt  a földön és mit hoztunk magunkkal.

 

Az energiák, amivel dolgozunk  a közvetlen környezetünkből, a földről és a kozmoszból érkeznek hozzánk. Ezen energiák optimális a szeretet jegyében történő felhasználásában segít, a SZÍVBŐL való teremtés megvalósítása érdekében.


Oktatás:

A Zöld Kagyló Bt. keretein belül működő Gyógyító Kéz Kollégium - mely módszer oktatására kizárólagos joggal rendelkezik/ fém- és allergia energetikai kivezetések, Professzionális Kineziológiai Praxis stb../  - tanfolyamot tart a módszer elsajátítására. A hallgatók a kineziológia különböző ágaiban nyernek betekintést.


Cranio Sacral Terápia:

Biztosítja az agyvíz szabad áramlását és ritmikus pulzálását a koponyától a keresztcsontig.Hathatósan segít a tartás és gerincproblémák, fájdalmak, lumbágó, isiász, állkapocs-izületi  problémák megoldásában.


Energetikai anatómia:

Az energiatest struktúrájával, nadikkal, csakrákkal foglalkozik és ezek együttműködésével a fizikai-, az étertest, a csakrák, az érzékek és a pszihológia területén, amelyekre hatást gyakorolnak a különböző síkok, sugarak, planéták, szinek, hangok és a légzés.

Energetikai anatómia olyan embereknek jó akik az életüket optimalizálni akarják és egyre inkább a lélek az energiatest és az éterikus-testtudatosság felé irányulnak.

Energetikai anatómia informál a Nadikról, a csakrákról, az energia áramlásról a szervezetben és a légzésről. Egy mélyebb megértése a saját gondolatainknak, szavainknak és cselekedeteinknek, ezekhez kapcsoljuk a vizualizációt, az affirmációkat és egyszerű speciális testmozgásokat. Ez segít a napi problémák, szokások elengedésében és abban, hogy az egész rendszerünk életerővel és megértéssel regenerálódjon.


Lélek és energiatest gyógyítás és testtudatosság.

TK Asztro (transzpersonálisasztrológia, lélekasztrológia):

Grethe Fremming, Yvonne - Helen Koch  Az asztrológia egy nagyon érdekes tudomány, amely az energiaáramlásokkal és ezek életünkre való hatásával foglalkozik. Az asztrológia egy ajándék azoknak az embereknek akik meg mernek nyílni és az életükben hasznossá tenni magukat.

Ez az asztrológia nem a tradicionális asztrológia, hanem segít abban, hogy  tudatunkat kitágítsuk és befogadóvá tegyük arra, hogy hogyan vegyük rá fizikai testünket. érzéseinket és gondolatainkat, hogy céljainkkal és az energiáinkkal harmóniában dolgozzanak. Ezek az energiák a közvetlen környezetünkből, a földről és a kozmoszból érkeznek hozzánk. Továbbá segít abban is hogy a környezetből érkező befolyásoló tényezőkkel jólegyütt dolgozzunk és azt hozzuk létre ami a szivünk vágya itt a földön.Segít a lélekfeladat felismerésében, miért vagyunk itt  a földön és mit hoztunk magunkkal .

Hangterápia, Tao-hárfa:

A tao-hárfa alaphangjai ( H,A,E,D ) eredetileg egy ősi hangrendszer alapját képezték, amely valószinűleg a pentatonikus hangrendszer elődjének tekinthető. A négy Tao-hang mindegyike három kórusú ( három azonosan hangolt húr ) és oktávonként négyszer eltolva ismétlődik. Így egy ritmikus, gyöngyöző, vizcsobogás-szerű hangzás jön létre, amely egyszerre rendező-harmonizáló illetve feltöltő-energetizáló hatású. A Tao - hárfa minden olyan testi, lelki illetve pszihoszomatikus zavar terápiás kisérőeszközeként alkalmazható. Krónikus kimerűltség, általános közérzet javítás, stresszleépítés, depresszió, autisztikus zavarok....

Relaxáció, hipnózis:

Feszültséggel járó hétköznapjainkban nincs idő ellazulásra, aminek szervezetünkre fizikai- és lelki síkon is hatása van, hiszen régóta ismeretes, hogy a leki állapotunk meghatározza fizikai jóllétünket és fordítva. Izmaink feszültek, szervezetünk állandó készenlétben van, aminek fizikai következményei lehetnek gyomorproblémák (gyomorfekély, colitis, stb), nőgyógyászati problémák (pl. menstuációs zavar). Lelki történéseink kihatnak például bőrünk állapotára, így e módszer bőrproblémák kezelésére is kiválóan alkalmas. Összességében bármely kellemetlen lelki állapot kezelésére is kiváló módszerről van szó.

Reflex terápia gyerekeknek:

Érdemes odafigyelni, ha gyermekünknél a következő jelenségeket vesszük észre: későn induló beszéd, beszédhibák, nyelvi, nyelvtani, olvasási problémák, számolási problémák, éretlen, izgága, nyugtalan viselkedés, hiperaktivitás, figyelemzavar, túlérzékenység, passzív, túl félénk magatartás, autistahajlam, jó intelligencia mellett gyenge teljesítmény, szorongás, iskolától való félelem,alacsony stressztűrő képesség, egyensúlyi problémák, ügyetlen mozgás, rossz kézügyesség.                                                                                                                                                                    Az INPP módszere egyfajta reflexterápia amely a megkésett idegrendszeri fejlődést mutató gyermekeknek adhat segítséget az esetlegesen még meglévő, de már szükségtelen és az idegrendszer fejlődését zavaró csecsemőkori reflexmaradványok korrigálását, leépítését célzó gyakorlatok rendszeres végzése által, kiegészítve a stressz-oldást elősegítő kineziológiai módszerekkel. 2-3 hetente történő ellenőrzés mellett otthon végezhetőek a gyakorlatok, napi 5-10 percben. Minden terápiát speciális felmérő vizsgálat előz meg.

Hagyományos Thai masszázs:

A ruhán keresztül történő masszázs célja az életenergia szabad áramlásának és a test - lélek-szellem harmóniájának elősegítése. A hajlékonyság megőrzése ill. fokozása révén mind a testet , mind az elmét fiatalosan tartja. Rendszeresen alkalmazva az egyik legkiválobb egészségmegőrző és jó közérzetet fokozó módszer.

Legújabb szolgáltatások:

 • Mágneses terápia
 • Antioxidáns mérés
Mi hogyan dolgozunk, miben segíthetünk?

Nálunk a lennt leírt kineziológiai ágakat használjuk. Ezzel a fizikai-, érzelmi-,  mentális-, lelki- és  szellemi síkon is tudunk dolgozni.

A PKP főleg fizikai, érzelmi , mentális és részben lelki síkon dolgozik. Miben segíthet? - méregtelenítés, allergiák, fémterhelés megszüntetése, táplálkozási problémák megoldása, személyiség fejlesztés, fiziológiai- és tanulási problémák felszámolása, idegi- és muszkuláris zavarok, fájdalom enyhítése, stessz oldása stb... Ezen problémáknál segíteni  tud az energiák ösztönzésében és a kihasználatlan potenciál felkeltésében. Lényege mindenkor, hogy a testet egy kedvezőbb állapotba segítse, hogy az az energiák balanszírozásával saját magát jobban tudja gyógyítani vagy speciális céljait el tudja érni.

A transzformációs kineziológiát, energetikai anatómiát , traszpersonális asztrológiát transzpersonális pszihológiát a fizikai, érzelmi és mentális ( személyiségi ) problémák megoldásán kívül a lelki ésszellemi síkon is dolgozunk vagyis főleg onnan segítünk. Miben segíthet? - a tudatalattinkban lévő negatív minták pozitívvá alakításában. A félelmek, negatív életszemlélet és gondolkozás megváltoztatásában.A személyiség pozitív változásainak elérésében. A mélyebb lelki háttér feltárásában, az igazi, legjobb megoldás megtalálásában. Annak felismerésében, hogy van lelkünk és a léleknek kell irányítani a fizikai-, érzelmi- és mentális testünk, vagyis hogyan válhatunk integrált személyiséggé.  Hogyan találjuk meg  önmagunk, igazi Önvalónk. Hogyan tudjuk életünket irányítani, a kezünkbe venni és a legjobb jó érdekében cselekedni és asszerint élni. Magasabb síkokon a problémák hátterét felderíti és segít a legjobb megoldás megtalálásában, a lélek feladat felderítésében.

Nagy segítség olyan esetekben is ahol a FOGANTATÁSNAK nincs fizikai oka. Segít a félelmek és lelki okok feltárásában és ezáltal nagyon sikeres az áldott állapotba való jutás megsegítésében.Nagyon fontos, hogy a kezelt személy készen álljon az együttműködésre és kész legyen tenni a saját gyógyulásáért és a pozitív változásokért. Hisz Hippokrates is azt mondja: " Ha nem vagy kész a változtatni, nem lehet rajtad segíteni".

Most pedig részletesen , miről is van szó:

 

Professzionális Kinezológia Praxis, PKP:

1973-ban jelent meg a Touch for Health könyv, melyet Dr. John F. Thie állított össze laikusoknak. Ez a módszer a szervezet gyógyító erejét ébreszti fel az izom mozgásteszt segítségével. Ezt a  módszert bárki használhatja. Dr. Bruce Dewe és felesége Joan Dewe akik ezt megtanulták , és felismerték ennek a tudásnak a fontosságát. Létrehozták a PKP rendszert. Kezdetben a Touch for Health 5. és6 tanfolyamként oktatták. 1986-ban adták neki a Professzionális Kineziológia Praxis nevet.A PKP-ben használt technikák többéves kutatómunka eredményei. A kutatás és fejlesztéss mind a mai napig folyik. Ebben a kineziológiában nem diagnosztizálunk és nem kezelünk  diagnosztizált betegségeket. Nem mondjuk, hogy ˝Ne menj orvoshoz!˝ vagy ˝Ne szedd a gyógyszereket!˝ vagy˝Ne járj másféle kezelésekre!˝, ha szükséged van rá. Mi nem kezelünk vagy gyógyítunk a szó orvosi értelmében. Más dimenziókban dolgozunk. Finom testenergiákkal dolgozunk. A mi érdeklődésünk középpontjában nem a betegség, hanem az egészség áll. Azt elérni és megtartani, úgy, hogy egyre jobban megismerjük önmagunkat és az igényeinket. Az izomteszt egy beszéd, egy ˝nyelv˝, melyet arra használunk, hogy a ˝biocomputerünk˝ teljesítményét mérjük. Már gyermekkorunkban megkezdődik a programozás ˝mi épül be és mi nem˝. Ez a kineziológia lehetőséget ad arra, hogy a saját ˝biocomputerünkkel˝ kommunikálni   tudjunk és változtatni ott, ahol kell.Az, hogy hogyan érezzük magunkat, bizonyítja, hogyan működik a ˝biocomputerünk˝
Az izomteszt és ez a módszer lehetőséget ad arra, hogy megváltoztassuk az életünket. Minden,ami ehhez a módszerhez kell, az ˝két szerető kéz˝. Egyik fő pozitívuma ennek a módszernek, az érzelmek bevonása minden teszt- és kezelésnél. Ma már bizonyított tény, hogy testünket veszi körül. Az izom olyan hely, ahol interakció lép fel a test és a szellem között. Ezt bizonyítja minden PKP balansz. Az emóció megkeresése és a kérdés:˝mit jelent ez az Ön   életében?˝, nemcsak a fizikai, hanem a mentális, érzelmi testünket  (test-lélek-szellem) is befolyásolja. Ezzel egy gondoskodóbb , hatásosabb és hosszabb ideig tartó hatást érünk el. A PKP és a TfH a test energia-egyensúlyának tudománya. A PKP balanszok alapját az ujj-móduszok jelentik, melyek segítségével tesztelhetjük ki, mely kezeléseket kell elvégeznünk.A kineziológia alapvető elve az, hogy a test veleszületett gyógyító energiával rendelkezik és mindenkor a lehető legjobbat teszi annak érdekében, hogy magán segítsen, de amit alkalmankéntsalakanyagok kiválasztását, a szervezetből való eltávolítását, szabályozza hormontermelő mirigyek működését és oldja az idegfeszültséget egy jobb helyzetbe kell segíteni ahhoz, hogysikeresen tudjon magán segíteni.

 

Transzformációs Kineziológia, TK:

A TK azon eszközök közé tartozik, melyek az új korszakban segítenek a tudat izgalmas felébredésének megértésénél – attól függően, hogy mennyi tudatossággal és szándékossággal éljük életünket.
A TK tanfolyamok azon végtelen bölcsességen alapulnak, amelyet Alice A. Bailey , Helena Blavatsky, Torkom Saraydarian, Grace Cooke, David Transley, Sri Aurobindo, Paramahansa  Yogananda, Elisabeth Haich és sokan mások írtak le.

Ezek a briliáns és jövőorientált emberek abban látták életcéljukat, hogy a végtelen bölcsességet saját felfogásuknak megfelelően kínálják fel. Könyveik, tanítványaik és szervezeteik útmutatókként szolgálnak mindazoknak, akik követik őket a fejlődési folyamatban.

A tanfolyam anyagában hivatkozunk ezekre az írókra, néha szó szerint idézzük őket. Ez nem jelenti azt, hogy ez a teljes igazság – mivel senki nem ismeri a teljes igazságot. Köszönettel és tisztelettel viseltetünk munkájuk iránt és felhasználjuk anyagukat praktikus és néha humoros módon. Mi viszont még mindig keressük utunkat, mindaddig, amíg egy napon magasabb lelki tudatosságra teszünk szert és remélhetőleg többet megértünk a Tervből.

A transzformációs munka kineziológiai része a végtelen bölcsességet praktikus módon használjafel. Ezt a technikát a kineziológia más területei jelentősen inspirálták.

A TK a kineziológiát használja, hogy felismerje azon rejtett blokádokat létünk érzelmi és szellemi részeiben, amelyek megakadályoznak minket céljaink elérésében. Olyan teszt- és balansztechnikát használunk, melyek a test finomanyagú szerkezetére ( éterikus, emócionális, mentális transzperszonális/ személyiség feletti ) és annak a hét sugár-minőséghez való kapcsolatára alapulnak.

Minden balanszban fontos szerepet játszik a kreatív vizualizáció. Fontos, hogy megértsük: a kreatív vizualizáció nélkül nem tudnánk elérni a lélek síkjait.

 

Oktatás:

A Zöld Kagyló Bt. keretein belül működő Gyógyító Kéz Kollégium - mely módszer oktatására kizárólagos joggal rendelkezik/ fém- és allergia energetikai kivezetések, Professzionális Kineziológiai Praxis stb../  - tanfolyamot tart a módszer elsajátítására. A hallgatók a kineziológia különböző ágaiban nyernek betekintést.

 

Cranio Sacral Terápia:

Biztosítja az agyvíz szabad áramlását és ritmikus pulzálását a koponyától a keresztcsontig.Hathatósan segít a tartás és gerincproblémák, fájdalmak, lumbágó, isiász, állkapocs-izületi  problémák megoldásában.

 

Energetikai anatómia:

Az energiatest struktúrájával, nadikkal, csakrákkal foglalkozik és ezek együttműködésével a fizikai-, az étertest, a csakrák, az érzékek és a pszihológia területén, amelyekre hatást gyakorolnak a különböző síkok, sugarak, planéták, szinek, hangok és a légzés.

Energetikai anatómia olyan embereknek jó akik az életüket optimalizálni akarják és egyre inkább a lélek az energiatest és az éterikus-testtudatosság felé irányulnak.

Energetikai anatómia informál a Nadikról, a csakrákról, az energia áramlásról a szervezetben és a légzésről. Egy mélyebb megértése a saját gondolatainknak, szavainknak és cselekedeteinknek, ezekhez kapcsoljuk a vizualizációt, az affirmációkat és egyszerű speciális testmozgásokat. Ez segít a napi problémák, szokások elengedésében és abban, hogy az egész rendszerünk életerővel és megértéssel regenerálódjon.

Lélek és energiatest gyógyítás és testtudatosság.

 

TK Asztro / transzpersonálisasztrológia, lélekasztrológia / :

Grethe Fremming, Yvonne - Helen Koch  Az asztrológia egy nagyon érdekes tudomány, amely az energiaáramlásokkal és ezek életünkre való hatásával foglalkozik. Az asztrológia egy ajándék azoknak az embereknek akik meg mernek nyílni és az életükben hasznossá tenni magukat.

Ez az asztrológia nem a tradicionális asztrológia, hanem segít abban, hogy  tudatunkat kitágítsuk és befogadóvá tegyük arra, hogy hogyan vegyük rá fizikai testünket. érzéseinket és gondolatainkat, hogy céljainkkal és az energiáinkkal harmóniában dolgozzanak. Ezek az energiák a közvetlen környezetünkből, a földről és a kozmoszból érkeznek hozzánk. Továbbá segít abban is hogy a környezetből érkező befolyásoló tényezőkkel jólegyütt dolgozzunk és azt hozzuk létre ami a szivünk vágya itt a földön.Segít a lélekfeladat felismerésében, miért vagyunk itt  a földön és mit hoztunk magunkkal .

Hangterápia, Tao-hárfa:

A tao-hárfa alaphangjai ( H,A,E,D ) eredetileg egy ősi hangrendszer alapját képezték, amely valószinűleg a pentatonikus hangrendszer elődjének tekinthető. A négy Tao-hang mindegyike három kórusú ( három azonosan hangolt húr ) és oktávonként négyszer eltolva ismétlődik. Így egy ritmikus, gyöngyöző, vizcsobogás-szerű hangzás jön létre, amely egyszerre rendező-harmonizáló illetve feltöltő-energetizáló hatású. A Tao - hárfa minden olyan testi, lelki illetve pszihoszomatikus zavar terápiás kisérőeszközeként alkalmazható. Krónikus kimerűltség, általános közérzet javítás, stresszleépítés, depresszió, autisztikus zavarok....

Relaxáció, hipnózis:

Feszültséggel járó hétköznapjainkban nincs idő ellazulásra, aminek szervezetünkre fizikai- és lelki síkon is hatása van, hiszen régóta ismeretes, hogy a leki állapotunk meghatározza fizikai jóllétünket és fordítva. Izmaink feszültek, szervezetünk állandó készenlétben van, aminek fizikai következményei lehetnek gyomorproblémák (gyomorfekély, colitis, stb), nőgyógyászati problémák (pl. menstuációs zavar). Lelki történéseink kihatnak például bőrünk állapotára, így e módszer bőrproblémák kezelésére is kiválóan alkalmas. Összességében bármely kellemetlen lelki állapot kezelésére is kiváló módszerről van szó.

Reflex terápia gyerekeknek:

Érdemes odafigyelni, ha gyermekünknél a következő jelenségeket vesszük észre: későn induló beszéd, beszédhibák, nyelvi, nyelvtani, olvasási problémák, számolási problémák, éretlen, izgága, nyugtalan viselkedés, hiperaktivitás, figyelemzavar, túlérzékenység, passzív, túl félénk magatartás, autistahajlam, jó intelligencia mellett gyenge teljesítmény, szorongás, iskolától való félelem,alacsony stressztűrő képesség, egyensúlyi problémák, ügyetlen mozgás, rossz kézügyesség.                                                                                                                                                                    Az INPP módszere egyfajta reflexterápia amely a megkésett idegrendszeri fejlődést mutató gyermekeknek adhat segítséget az esetlegesen még meglévő, de már szükségtelen és az idegrendszer fejlődését zavaró csecsemőkori reflexmaradványok korrigálását, leépítését célzó gyakorlatok rendszeres végzése által, kiegészítve a stressz-oldást elősegítő kineziológiai módszerekkel. 2-3 hetente történő ellenőrzés mellett otthon végezhetőek a gyakorlatok, napi 5-10 percben. Minden terápiát speciális felmérő vizsgálat előz meg.

Hagyományos Thai masszázs:

A ruhán keresztül történő masszázs célja az életenergia szabad áramlásának és a test - lélek-szellem harmóniájának elősegítése. A hajlékonyság megőrzése ill. fokozása révén mind a testet , mind az elmét fiatalosan tartja. Rendszeresen alkalmazva az egyik legkiválobb egészségmegőrző és jó közérzetet fokozó módszer.

Legújabb szolgáltatások:

- Mágneses terápia

- Antioxidáns mérés