Felcsiki Tünde - Tanácsadás

 

Mottóm: a "mentes" étkezés (glutén-, laktóz-, tej-, tojás-, szója- és adalékanyag-mentes) nem azt jelenti, hogy ezeknek az ételeknek ízharmóniában, ízletességben is menteseknek kellene lenniük. Élvezheted is őket!

 

* * *

 

Ha bármilyen étkezési problémával, intoleranciával, allergiával stb. rendelkezel, vagy csak egyszerűen szeretnél a táplálkozási szokásaidon változtatni, akkor jó helyen jársz, vedd igénybe az étkezési tanácsadásom.

 

Mivel én magam is kellő tapasztalattal rendelkezem - érintett vagyok az egészséges, "mentes" táplálkozásban (vagyis "egy nyelvet beszélünk") -, ezért csak olyan praktikus tanácsokat fogsz tőlem hallani, amelyeket már kipróbáltam és beváltak. Így neked már nem kell végigjárni a kísérletezés útját, hiszen rögtön megoldásokat kínálok.

 

Megismertetlek az egészségednek megfelelő hozzávalókkal (ha még nem ismered ezeket), beszerzési lehetőségeikkel és a tiszta, "mentes" ételek elkészítéseivel, főzési folyamataikkal.

 

Ha csak egy-egy konkrét étkezési kérdésed van, akkor arra is meg fogjuk közösen találni a választ.

 

De az általad kiválasztott, kedvenc ételeid receptjeit is átkonvertálom az igényeidhez igazodva (glutén-, tej-, laktóz-, tojás-, szója-, adalékanyag-, stb. mentessé). Amiket ezután már otthon is könnyedén elkészíthetsz. Olyan ízvilágban, amit jóízűen tudsz majd elfogyasztani.

 

Egyéni, az igényeidhez igazodó étkezési tervet is össze tudok állítani a számodra. Illetve, ha beteg vagy, akkor az orvosod, dietetikusod, gastroenterológusod által adott előírásoknak is megfelelőt.

 

Kik fordulhatnak hozzám?

 

  • Felnőttek és gyerekek egyaránt.
  • Azok, akik konkrétan már tudják, milyen betegséggel küzdenek. Kivizsgálási eredményeket, szakvéleményeket tudnak hozni az étkezési problémáikról.
  • Szülők, akik gyermekeiknek szeretnének segíteni, mert észreveszik, hogy a gyerek nem eszik. A "mentes" ételek nem ízlenek neki. Esetleg kedvetlenebb, nyűgösebb, az iskolában rosszabbul teljesít. Hiszen a magatartásváltozását okozhatja valamilyen étkezési probléma is.
  • Azok is, akik csupán prevenció gyanánt szeretnének betekintést nyerni a "tiszta" ételek és ezek elkészítésének világába. Kíváncsiak arra, hogy hol, milyen élelmiszereket vásárolhatnak tudatosan.
  • Vagy csak elvesztek az étkezési tanácsok, szakirodalom, diéták sorában. Tanácstalanok, hogy miként lehetne változatos, de egészséges ételeket letenni a család asztalára.

 

Mitől egyedi a tanácsadásom?

 

  • Attól, hogy a tanácsadás ideje alatt csak rád figyelek! Nem csoportban kell feszengened a problémáddal, hanem megteremtve az intimitást, a bizalom jegyében, őszintén kibeszélheted magadból mindazokat a tüneteidet, amelyek az életed megnehezítik.
  • Rögtön megoldásokat adok, nem kell kísérletezgetned! Ezáltal azonnali sikerélményben, eredményben lesz részed. Élvezni fogod a testedben és lelkedben végbemenő gyors pozitív változásokat. Szemet, szájat és lelket egyszerre megörvendeztető utat mutatok.
  • Életminőséget javítok a helyes étkezési szokások kialakításával, és nem csak "mentes" receptúrát nyújtok át.