Felcsiki Tünde - Szakmai utam

 

 

Gastro Projekt Kft. (2010-2013)

 

A piacon egyedülálló, tiszta (glutén-, tej-, tojás-, szója- és adalékanyag-mentes, reform, valamint vega) ételeket előállító és kiszállító üzemet hoztam létre.

 

Napi több száz adag tiszta, "mentes" ételt készítettünk el és szállítottunk ki Budapest egész területén. (Pl. bölcsődék, óvodák, iskolák, születésnapi zsúrok, rendezvények számára, és az egyéni vevőknek.)

 

My Café (2014-2015)

 

A következő állomásom egy csöppnyi, bájos kávézó, cukrászda lett Rómaifürdőn. A főtt ételeket felváltották a saját fejlesztésű és készítésű sütemények, torták, fagylaltok, a glutén-, cukor-, és lisztmentesség jegyében.

 

Mentes pillanatok - receptkönyv (2015)

 

Egy évtized szakmai tapasztalatával a hátam mögött írtam meg, amelyben a "mentes" ételek receptjein kívül, szerettem volna átnyújtani azt az életérzést, örömet is, amit a főzésről, étkezésről gondolok. Ennek összetartó, közösségteremtő, önfejlesztő erejéről.

 

Tanácsadói és szakértői munka, publikálások, média-megjelenések (2015-től)

 

Éttermekkel működök együtt, étlapjaik "mentessé" átkonvertálásában. Ez magában foglalja a receptek átírását, gyártás-előkészítést, minőség-ellenőrzést, szakácsok betanítását.

 

Egyéni ügyfeleim számára is segítséget nyújtok személyre szabott mintaétrend összeállításában, tanácsadásban.

 

Valamint egyre több helyre hívnak (sajtó, televízió, rendezvények), hogy bemutathassam, átadhassam azt az életérzést, amit számomra a "mentes" ételek elkészítése és fogyasztása jelent.

 

Folyamatban: az új könyvem megírása

 

Számomra az volt öröm, hogy tudok és képes vagyok másoknak adni. És ebből én is tudok táplálkozni - a szó eredeti és jelképes értelmében is -, ezért elhatároztam, hogy folytatom az első könyvem megkezdett útját. Hogy az olvasóimat tovább vigyem a főzés varázslatába. Azért, hogy az étel ne csak test-, hanem lélektápláló is legyen.